woensdag 6 december 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

“Dit is een geweldige prestatie voor Curaçao, ik hoop dat ik in de toekomst kan blijven bijdragen aan deze positieve ontwikkeling en dat Curaçao in de toekomst niet meer in een dergelijke situatie terecht komt.” Dat is de eerste reactie van minister van Financiën Kenneth Gijsbertha nadat het Curaçaose parlement maandag de jaarrekeningen van het Land Curaçao van de jaren 2016, 2017 en 2018 heeft goedgekeurd.

Nu is het aan Gijsbertha om de jaarrekeningen volgens de wet zelf in te dienen, maar dat is sinds 2010 niet meer gebeurd. Gijsbertha heeft niettemin aangegeven er in de komende maanden aan te willen werken om dat alsnog te doen.

Het College Financieel Toezicht heeft er de afgelopen periode meerdere keren op aangedrongen dat de jaarrekeningen moeten worden goedgekeurd.

“Interessante momenten voor een minister zijn de momenten waarop hij met een actie laat zien dat het welzijn van elke persoon belangrijk is”, zegt Gijsbertha verder. “Een minister moet altijd zijn woord houden en bij elke beslissing rekening houden met de gemeenschap die hij dient”, aldus Gijsbertha.

Gijsbertha: “Één van de grootste uitdagingen die ik tegen ben gekomen, als minister van Financiën, was het feit dat in 2017, op het moment dat ik aantrad, de jaarverslagen van 2014 tot en met 2016, nog steeds niet goedgekeurd waren. Vandaag kan ik met trots en tevredenheid zeggen dat we in het jaar 2020 goedkeuring hebben gekregen van het Parlement van Curaçao voor de jaarverslagen 2014 tot en met 2018.”

“Gedurende het eerste kwartaal van 2021, zal ik mijn uiterste best doen om het jaarverslag van 2019 ook goedgekeurd te krijgen”, zegt Gijsbertha. 

Beeld: Facebook