dinsdag 16 augustus 2022 03:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 december 2020

Aruba gaat rond de viering van Oud en Nieuw strengere maatregelen invoeren. Zo geldt er vanaf 30 december een avondklok van 23.00 uur tot 05.00 uur, in die tijd mag niemand zonder toestemming de straat op. Alleen voor 31 december geldt een uitzondering en mogen mensen tot 02.00 uur 's ochtends op straat zijn. Alle winkels moeten om 22.00 uur dicht zijn. De maatregelen gelden in eerste instantie tot 3 januari 2021.

De maatregelen worden volgens minister-president Evelyn Wever-Croes genomen omdat het aantal coronabesmettingen weer toeneemt. Aruba heeft een tweede golf van besmettingen achter de rug met een piek in september van meer dan 1.600 actieve besmettingen.

Volgens de overheid neemt het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per week echter opnieuw toe en zit Aruba nu op hetzelfde niveau als in augustus van dit jaar. Op dit moment zijn er 160 mensen besmet met COVID-19 op Aruba. Sinds maart zijn er 49 coronapatiënten overleden.

Daarnaast stelt Wever-Croes dat mensen zich minder laten testen, of in ieder geval langer rondlopen met klachten. De meeste besmettingen, 80 procent, worden overgebracht door familieleden. Er zijn ook steeds meer besmettingen van mensen die uit het buitenland terugkomen.

Ten slotte stelt de minister-president dat er steeds meer illegale feesten worden georganiseerd op het eiland. De overheid zegt daar streng tegen op te treden. Het invoeren van een avondklok moet het de politie makkelijker maken om dat te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram