donderdag 24 juni 2021 05:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
28 december 2020

Fuikdag 2021 gaat definitief niet door. De Kustwacht had al eerder deze maand bekend gemaakt dat het feest naar alle waarschijnlijkheid niet door zou kunnen gaan. Ook premier Eugene Rhuggenaath sprak eerder tijdens een persconferentie zijn twijfels uit over het doorgaan van Fuikdag.

De aankondiging door de Kustwacht werd toen gedaan om duidelijk te maken dat de maatregelen die de afgelopen tijd zijn ingesteld om te voorkomen dat het Covid 19-virus zich verder verspreid, ook op zee geldig zijn. Begin december vonden er nog veel activiteiten op zee plaats, waar autoriteiten moesten optreden. Ook dit weekend controleerde de Kustwacht volop op het naleven van de maatregelen.

De politie en de Kustwacht laten nu met klem weten dat de traditionele Fuikdag begin 2021 'op geen enkele manier door kan gaan'. De controles op onder meer samenscholing op zee zijn nu al heel streng, maar zullen nog eens extra aangescherpt worden rond de eerste zondag van het nieuwe jaar.

Hiermee willen de autoriteiten voorkomen dat mensen op eigen initiatief een alternatief voor Fuikdag gaan organiseren door ergens op het water met verschillende boten af te spreken. Daar zal volgens de politie en de Kustwacht hard tegen worden opgetreden.

Fuikdag is een feestdag op het water van Fuikbaai. Het feest is de grootste drijvende activiteit op Curaçao en één van de grootste in het Caribisch gebied. Tijdens het muziekfestival, waar vaak bekende DJ's live optredens geven, komen booteigenaren met hun vaartuig naar Fuikbaai, waar andere bezoekers op opblaasbare luchtbedden, rubberboten en zwembanden op het water dobberen.

Beeld: Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram