donderdag 24 juni 2021 06:13
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
28 december 2020

Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen, dat patrouilleert in het Caribisch gebied, moet terug naar Nederland voor reparaties. Dat meldt Defensie zondagavond. Het schip moet op 16 januari terugkeren in Nederlandse vaarwateren.

Het gaat om een defect in de aandrijving van het schip. De reparatie hiervan is dusdanig ingewikkeld, dat het volgens Defensie beter in Nederland kan worden uitgevoerd. Aan boord van het schip is een maritieme gevechtshelikopter, die mee terug zal gaan naar de haven in Den Helder.

Zr.Ms. Groningen zal niet worden vervangen door een ander schip, omdat de Nederlandse marine daar momenteel geen beschikbare vaartuigen voor heeft.

De taken van de Groningen worden overgenomen door de Kustwacht Caribisch Gebied. Dit is de eigen kustwacht van Caribisch Nederland. Het schip wordt ingezet voor operaties tegen terrorisme, piraterij en drugshandel.

Als er in de afwezigheid van de Zr.Ms. Groningen noodsituaties ontstaan, dan kan de marine nog besluiten om alsnog een schip te sturen. Ook is er nog een ondersteuningsschip aanwezig in het Caribisch gebied, de Zr.Ms. Pelikaan. Dat schip is volgens Defensie echter niet geschikt om te patrouilleren.

One comment on “Nederlands marineschip Zr.Ms.Groningen terug naar Nederland voor reparatie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram