woensdag 3 maart 2021 23:50
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
24 december 2020

Het parlement heeft woensdag met algemene stemmen een motie aangenomen waarin de regering wordt verzocht zich meer in te zetten voor de verbetering van de wegen en de infrastructuur op Curaçao.

Aanleiding hiervoor was onder meer de vele regenval van de afgelopen maanden, dat leidt er bijna automatisch toe dat de staat van de wegen op Curaçao achteruit gaat. Er ontstaan vele gaten in de wegen die een gevaar vormen voor het verkeer, maar ook veel schade aan auto’s veroorzaakt.

In de motie wordt de regering opgeroepen al het geld dat wordt betaald aan wegenbelasting daadwerkelijk te besteden aan onderhoud en verbetering van onze wegen. Ook moet er een inhaalslag worden gedaan om achterstallig onderhoud aan de wegen te plegen, zo vindt het parlement.

In de motie wordt onder meer de Granaatappelweg in Dominguito genoemd als voorbeeld van een weg die vol met gaten zit en dringend aan onderhoud toe is. Verder wil het parlement dat er ook meer aandacht wordt besteed aan de infrastructuur. Het parlement stelt dat het volk wegenbelasting betaalt en daarom recht heeft op een goede wegen en een goed functionerende infrastructuur.

Tot slot denkt het parlement dat de regering de Stichting Wegenfonds moet heractiveren of een nieuwe, soortgelijke entiteit moet opzetten. Daarmee zou de verbetering van de infrastructuur beter geregeld kunnen worden. 

2 comments on “Motie voor betere wegen aangenomen”

 1. Geld wegenbelasting zal ook wel besteed zijn voor de eigen zakken. Het valt wel erg op dat vele mensen in deze corrupte regering ineens allemaal opstappen. Nu Nederland de controle heeft komt het allemaal uit en kiezen ze eieren voor hun geld. Ik ben ook benieuwd hoeveel geld eronder de tafel is betaald door de leverancier van die nieuwe Led straatverlichting
  Terwijl meer dan 40000 mensen hier afhankelijk zijn van de voedselbank zitten de verantwoordelijke diknekken zich met kerst vol te vreten. Vriendjespolitiek en eigenbelang de julianabrug verven bv wat een paar miljoen kost gaat zonder openbare aanbesteding naar hun eigen schoonzoontjes. Walgelijke in en in corrupte regering hier . Ze hebben er maling aan en gaan gewoon lekker door, is kultuuuurr van deze regering die te vergelijken is met oeganda ,nigeria,venezuela .

 2. Het is goed dat het parlement werk wil maken van het (achterstallige) onderhoud van het Curaçaose wegennet. Het is tegelijktijd beschamend dat de verantwoordelijke minister de huidige belabberde staat van onze wegen zover heeft laten komen.
  Zeker, het heeft veel geregend maar onze wegen zijn kennelijk zo slecht aangelegd dat een paar regenbuien grote gaten kunnen slaan in het wegdek.
  De wegen zijn slecht aangelegd: ondergrond is niet voldoende aangetrild of stevig genoeg en de asfalt toplaag is te dun; het verzakt en scheurt binnen de kortste keren (kijk maar even naar het wegdek voor Building Depot). En het dichtgooien van gaten met een schep asfalt is ook niet de oplossing. Dat levert slechts kortstondig een oplossing voor een gat terwijl de wegen er alsmaar meer hobbelig worden. Op deze manier zijn verkeersdrempels niet meer nodig.

  Uitgaande van circa 80.000 auto's op het eiland en een wegenbelasting van naf 400 per jaar (in werkelijkheid ligt het gemiddelde veel hoger omdat diesels bijna 3x zoveel betalen), komt er jaarlijks naf 32 miljoen (!) binnen aan wegenbelasting. Een fractie hiervan wordt besteed aan een schep asfalt om de ernstigste gaten (na weken wachten) te dichten. De rest verdwijnt in de zakken van overheidsdienaren (politici, consultants, directeuren van slecht-presterende overheids-NV's).
  Het is dan ook geen wonder dat er geen geld overblijft voor wegenonderhoud. De groot-graaiers moeten toch ook leven?
  32 Miljoen jaarlijks.... ons wegennet zou er heel behoorlijk bij kunnen liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram