dinsdag 22 juni 2021 16:39
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
23 december 2020

Venezolanen hebben vanaf 15 januari 2021 een visum nodig om Curaçao binnen te komen. Venezolaanse paspoorthouders dienen in Venezuela bij de externe dienstverlener VFS Global in Caracas, een Caribisch visum aan te vragen om naar de Caribische delen van het Koninkrijk, waaronder Curaçao, af te reizen, meldt de regering in een verklaring.

Venezolaanse paspoorthouders die zich buiten Venezuela bevinden, kunnen afhankelijk van hun locatie, een visumaanvraag bij een Koninkrijksambassade of bij een vestiging van VSF Global doen. 

In verband met de COVID-19 pandemie heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken enkele maatregelen getroffen die gevolgen hebben voor de opening en bereikbaarheid van Koninkrijksambassades en -consulaten wereldwijd.

Mensen kunnen voorlopig niet zonder afspraak naar de ambassades en consulaten, daarom dienen visumplichtigen tijdelijk de Directie Buitenlandse Betrekkingen op Curaçao te benaderen met hun verzoek om een afspraak voor een visumaanvraag.

De directie zal dit doorgeleiden naar de desbetreffende ambassade of externe dienstverlener, waarna de aanvrager zijn visum volgens de gebruikelijke procedure kan aanvragen. Een verzoek om een afspraak voor een visumaanvraag kan gemaild worden naar [email protected]

De kosten voor een visum bedragen € 80,-. De overheid wijst er in een verklaring op dat reizigers er rekening mee dienen te houden dat VFS Global een bedrag in rekening kan brengen voor haar dienstverlening.

Verder dienen reizigers rekening te houden met de inreisbeperking als gevolg van COVID-19. Hou hiervoor de berichtgeving van de overheid in de gaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram