dinsdag 2 maart 2021 16:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
23 december 2020

De Ride for the Roses zal niet, zoals gebruikelijk, aan het begin van het komende jaar plaatsvinden. Het bestuur van de stichting Ride for the Roses Curaçao (RFTRC) zegt er niet aan te ontkomen om de voorgenomen activiteiten voor het eerste kwartaal van 2021 uit te stellen naar een later tijdstip.

"Net als bij zoveel andere gebeurtenissen, gooit Covid-19 ook hier roet in het eten. Er worden nu plannen uitgewerkt voor een virtuele vorm die hoogstwaarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2021 gaan plaatsvinden", aldus de stichting.

Het doel van de Ride for the RFTRC is en blijft om fondsen te werven die aangewend worden voor de strijd op Curaçao tegen kanker.

Gezien de overheidsmaatregelen om het risico van verspreiding van Corona virus te mitigeren, heeft het RFTRC-bestuur besloten om de traditionele geplande sportieve activiteiten voor begin 2021 uit te stellen. RFTRC wil deelnemers, vrijwilligers noch eigen mensen onnodig blootstellen aan de kans op besmetting.

Volgens de stichting hebben kankerpatiënten ook tijdens Covid-19 de steun hard nodig. De partner van het eerste uur, die dit werk voor haar rekening neemt, is stichting Prinses Wilhelmina Fonds (PWF). RFTRC geeft aan dat er later dat jaar wellicht nog gelegenheid zal zijn om anders dan gewoonlijk acties te ondernemen die fondsen opleveren voor hetzelfde belangrijke goede doel.

Zo worden in gesprekken met experts mogelijkheden uitgewerkt om in het tweede kwartaal van 2021 met virtuele en ‘covid19-veilige’ activiteiten te komen, die aanspreken bij alle leeftijdsgroepen en die eveneens bijdragen aan de fondsenwerving voor 2021. Het bestuur zegt te zijner tijd hier nadere informatie over te zullen verstrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram