zaterdag 25 september 2021 03:14
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
22 december 2020

Uit het jaarverslag van het Analytisch Diagnostisch Centrum (ADC) blijkt dat de overheidsnv in 2019 een verlies van ruim 7 miljoen gulden heeft geleden. Dit blijkt uit het jaarverslag dat aan de Staten is aangeboden. Het Antilliaans Dagblad bericht erover.

Volgens het jaarverslag heeft het verlies met name te maken met het overnemen van personeel van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos), dat met ruim 22 procent is gegroeid van 180 naar 220 medewerkers. Het ADC stelt dat een tariefsaanpassing van essentiële betekenis is voor de toekomstige financiële positie van het laboratorium.

Deze incidentele eenmalige kosten bedragen circa 1,3 miljoen gulden en zijn gemaakt in voorbereiding op de overname van het ziekenhuislaboratorium. Maar, zo schrijft het ADC, met Liane Virginia-Cova als waarnemend-directeur: ,,De overname van het ziekenhuislaboratorium zal leiden tot extra inkomen voor het ADC.”

Dat is nodig volgens de krant, want in het jaarverslag staat ook dat er jarenlang sprake is van achterblijvende en niet-kostendekkende tarieven. Er lopen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) sinds 2015 officiële verzoeken om de tarieven van de afdelingen Pathologie en Medische Microbiologie aan te passen.

Verder meldt het laboratorium dat de transitie van ADC, die in 2018 startte, nog niet helemaal is voltooid. ,,De transitie eindigt pas wanneer de nieuwbouw aanpalend aan het Curaçao Medical Center (CMC) wordt afgeleverd.”

Beeld: Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram