vrijdag 15 september 2023 14:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 december 2020

De Surinaamse regering scherpt de avondklok aan: Surinamers moeten vanaf dinsdag na 19.00 uur thuisblijven tot 05.00 uur 's ochtends. Alleen voor werk of andere noodzakelijke bezigheden mogen mensen dan nog naar buiten.

Minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakte de aanscherping van de spertijd maandag bekend tijdens een speciaal ingelaste persconferentie in Paramaribo. De afgelopen dagen ging het uitgaansverbod om 21.00 uur in en de maanden daarvoor pas om 23.00 uur.

Sinds enkele weken stijgt ook in Suriname het aantal besmettingen. Zondag waren er 41 nieuwe gevallen, waarmee het totaal op 159 kwam.

Een andere belangrijke maatregel is het stopzetten van commerciële vluchten tussen onder meer Nederland en Suriname. Alleen ingezetenen van Suriname of mensen die essentieel zijn, mogen vanaf volgende week nog naar Suriname komen.

Gewone toeristen die de feestdagen in het land willen vieren, zijn niet welkom, zo maakte de minister van Transport, Communicatie en Toerisme Albert Jubithana duidelijk. Inwoners van Suriname die terug naar huis willen, krijgen toegang tot de speciale repatriatievluchten.

Ramadhin zei niet uit te sluiten dat een complete lockdown later nodig is. Nu zijn er al veel andere maatregelen ingesteld zoals sluiting van overheidskantoren en een verbod op feesten en restaurantbezoek. Eten afhalen mag wel en ook markten zijn beperkt open.

Positief geteste mensen moeten in verplichte isolatie in een overheidslocatie. Volgens epidemioloog Ingrid Krishnadath is de afgelopen tijd gebleken dat landen die deze strategie van strenge isolatie toepassen, veel minder problemen hebben.

Ramadhin sluit niet uit dat de nieuwe, besmettelijker variant van het coronavirus ook in Suriname al aanwezig is. Het onderzoek hiernaar loopt nog

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram