woensdag 23 juni 2021 00:34
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
22 december 2020

De vijftiende editie van Ieder Kind een Kerstcadeau van radiostation Dolfijn FM heeft dit jaar een record verbroken. Nog nooit in het vijftienjarig bestaan van de actie werden er zoveel cadeautjes opgehaald als tijdens de afgelopen editie. Met behulp van particulieren en bedrijven werden er maar liefst 6.748 cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeautje zouden krijgen deze kerst.

Van 9 tot en met 16 december werd er door Dolfijn FM live uitgezonden vanuit het Children's Museum Curaçao. Stationmanager José de Bruin zegt tegen NU.cw dat bij aanvang van de actie de samenwerkende organisaties nog nerveus waren, zouden er wel cadeautjes worden gebracht terwijl het eiland hard is geraakt door de coronacrisis?

De Bruin: "Het tegenovergestelde bleek waar. Curaçao heeft wederom laten zien een groot hart te hebben en klaar te staan voor elkaar. Een veel gehoorde boodschap van particulieren en bedrijven was dat ze ‘juist tijdens deze coronacrisis hun steentje willen bijdragen."

Kristy Senior van Rotaract kijkt met een goed gevoel terug op de actie: ,,Het is
fantastisch dat heel Curaçao zich heeft ingezet voor ieder kind op Curaçao. We zijn
ontzettend dankbaar voor alle donaties en zorgen dat ze op de juiste plek
terechtkomen.”

De Bruin voegt eraan toe dat het hartverwarmend is om te zien als er een cadeau wordt gebracht door een kind, voor een ander kind. Precies de reden voor het kindermuseum om zich bij de actie aan te sluiten. Esther Pijl van het Children's Museum Curaçao: ,,Dit sluit precies aan bij onze doelstelling om kinderen al op vroege leeftijd te leren iets goeds bij te dragen.”

Ook bedrijven maakten zich de afgelopen dagen hard voor de actie. Vanuit alle hoeken van het bedrijfsleven, van overheids-nv tot aan trustkantoor, werden donaties gedaan. Iedereen wilde zijn of haar steentje bijdragen om de kinderen van Curaçao een fijne kerst te bezorgen. "Daarvoor zijn we de organisaties enorm dankbaar", aldus De Bruin.

De meeste cadeaus zijn inmiddels verdeeld onder 101 hulporganisaties. De overgebleven cadeaus worden de komende dagen verdeeld onder hulporganisaties en in de wijken waar de hulp hard nodig is. Rotaract heeft de contacten met deze organisaties en werkt daarbij onder andere samen met het Korps Politie Curaçao om de cadeaus te bezorgen bij die gezinnen waarbij voor de kinderen een cadeau geen vanzelfsprekendheid is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram