dinsdag 9 maart 2021 03:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
22 december 2020

De Staten vergaderen vanochtend over de geloofsbrieven van Yves Schoop (MAN). De voorzitter van de blauwe partij neemt de zetel in van Elsa Rozendahl. Zij stapte vorige week uit de partij en nam haar zetel niet mee.

Rozendal zou volgens onbevestigde berichten zijn opgestapt omdat ze het niet eens is met de onlangs aangenomen Noodwet. Ook wordt er gespeculeerd dat ze zich gaat aansluiten bij de Democratische Partij. Rozendal was eerder lid van de partij PAIS. Rozendal zegt op zoek te willen gaan naar een betere manier van het volk dienen.

Het enige agendapunt tijdens de statenvergadering is de behandeling van de geloofsbrieven van Schoop. MFK heeft al door laten schemeren akkoord te gaan met de geloofsbrieven. De vergadering staat om 10 uur gepland.

Schoop is geen onbekende als Statenlid. Hij volgde Giselle Mc William op toen zij minister van Economische Ontwikkeling werd. Dat ministerschap duurde ongeveer een jaar. Mc William volgde Steven Martina op die een stap terug deed nadat er door het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek naar zijn besluitvorming werd ingesteld.

Nadat het OM besloot geen verdere vervolging in te stellen, werd Martina weer minister en keerde Mc William weer terug in het parlement. Schoop ging vervolgens terug naar zijn huisartsenpraktijk.

Beeld: Archief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram