donderdag 24 juni 2021 05:59
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
21 december 2020

De bemanning van een omgeslagen vissersboot in de buurt van Colombia is gered door een cruiseschip. De bemanning is vervolgens opgepikt door de Kustwacht Caribisch Gebied en naar Curaçao overgebracht. Dat meldt de Kustwacht.

Het cruiseschip Seabourn Odyssey, dat in de buurt van Colombia voer, ving afgelopen week een 'mayday call' op via de VHF radio van een vissersboot in nood. De spaanssprekende bemanning had hulp nodig omdat hun vissersboot was omgeslagen.

Het Rescue and Coordination Center (RCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied, dat verantwoordelijk is voor een omvangrijk search and rescue gebied (sar-gebied) in de Caribische zee, kreeg vervolgens een noodmelding van het cruiseschip.

Een Metal Shark team, bestaande uit kustwachters en miliciëns hebben de drie mannen van het cruiseship overgenomen. Bij aankomst op Curaçao zijn de mannen aan de lokale autoriteiten overgedragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram