donderdag 24 juni 2021 05:46
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
19 december 2020

Twee Curaçaose parlementariërs zijn kort achter elkaar uit hun partij gestapt. Lokale media weten ook dat binnenkort een derde volgt. Het gaat om volksvertegenwoordigers van drie verschillende partijen. Over drie maanden zijn er nieuwe parlementsverkiezingen op het eiland.

Elsa Rozendal stapte afgelopen woensdag uit regeringspartij MAN en leverde haar zetel bij de partij is. Ze zegt zich te willen bezinnen op een manier 'om het volk beter te dienen'. Binnen de partij waren er volgens haar veel communicatieproblemen.

Jaime Cordoba stapte vrijdag uit oppositiepartij Pueblo Soberano, opgericht door de in 2013 doodgeschoten Helmin Wiels. Cordoba vindt dat de partij veel te weinig actie onderneemt richting de komende verkiezingen.

Hij neemt naar alle waarschijnlijkheid zijn zetel mee. Lokale media weten verder zeker dat Jeser el Ayoubi van regeringspartij PAR binnenkort opstapt, hij zou te weinig terug zien van het sociale gezicht van de partij.

Curaçao heeft 21 parlementariërs die namens zeven verschillende partijen in de Staten kwamen in 2017. Op 19 maart zijn er nieuwe verkiezingen. Daaraan willen meer dan 25 partijen meedoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram