vrijdag 30 juli 2021 12:30
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
18 december 2020

Vliegtuigmaatschappij KLM halveert het aantal vluchten naar Curaçao. Dat verklaart de afdeling Media Relaties van KLM tegenover NU.cw. Het aantal vluchten gaat van twee naar één vlucht per dag.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Curaçao op acht december aangescherpt. Door een toename van het aantal besmettingen met het coronavirus op het eiland is er volgens het ministerie sprake van een verhoogd risico. Het reisadvies gaat daarom van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). 

Het eiland was sinds begin november juist erg in trek bij Nederlandse toeristen. Het kabinet gaf toen een negatief reisadvies tot half januari voor alle buitenlandse bestemmingen met uitzondering van de Caribische delen van het Koninkrijk. Het zorgde voor een hausse aan boekingen naar Curaçao.

De afgelopen dagen was sprake van extra drukte op luchthaven Schiphol waarna de Nederlandse regering in gesprek ging met luchtvaartmaatschappijen.

"KLM zal de komende dagen het aantal vluchten naar Curacao halveren en combineren. Dit doet KLM om de spreiding van passagiers op Schiphol te optimaliseren en zo de naleving van de Covid-maatregelen op de luchthaven voor iedereen te vergemakkelijken. Klanten worden uiteraard geïnformeerd", aldus de afdeling Media Relaties tegen NU.cw.

Mensen die vanuit Curaçao terugkomen in Nederland wordt gevraagd tien dagen in thuisquarantaine te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram