donderdag 24 juni 2021 05:31
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
18 december 2020

De film “Curaçao Underwater Kunuku” gaat vandaag in première. Op 18 en 19 december neemt The Suit, als fictief personage, de toeschouwers in The Movies Otrobanda mee door de Curaçao Underwater Kunuku en laat zo op avontuurlijke wijze Curaçao zowel op, aan, als onder water zien.

Op 30 augustus 2019 sprong The Suit Ocean Team, zoals de volledige naam luidt, in het water bij Oostpunt en snorkelde in acht dagen naar het uiterste westelijke punt, alsook het uiterst noordelijke punt van Curaçao.

Een tocht van om en nabij 100 kilometer. Tijdens deze snorkeltrip werd de onderwater ‘kunuku’ van Curaçao op film vastgelegd. Van alle opnames is een speciale non-profit documentaire geproduceerd, uitgebracht door de Lawrence Mensa Foundation (LMF).

Het doel van deze documentaire is om het publiek te laten zien dat Curaçao niet alleen door diepzeeduikers ervaren kan worden, maar vooral ook met een simpele duikbril en snorkel. Hiermee hoopt LMF een steentje bij te dragen aan het aantrekken van meer toeristen en in het bijzonder snorkelaars en hun families.

De film “Curaçao Underwater Kunuku” zal in de toekomst door instanties als CTB en CHATA ook worden gebruikt als marketing product, terwijl de ruwe beelden ter beschikking zijn gesteld aan CARMABI voor zowel onderzoeks - als ook educatieve doeleinden op Curaçao.

Klik hier voor een preview van de film op Facebook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram