maandag 14 juni 2021 08:10
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
18 december 2020

Tegen de chauffeur die vorig jaar een dodelijk ongeluk veroorzaakte in de wijk De Savaan is 12 maanden celstraf geëist. Woensdag werd de zaak door de rechter behandeld. Het gaat om het tragische ongeluk dat op 16 augustus 2019  plaats vond rond 07.00 uur. Daarbij werd een vrouw die met haar zoontje in haar armen de Helmin Magno Wiels Boulevard overstak door een auto geschept.

Dat gebeurde ter hoogte van Betesda. Zowel de moeder als de éénjarige baby hebben de aanrijding niet overleefd. Het ongeluk heeft in die tijd voor veel ophef gezorgd. De 41-jarige chauffeur zou volgens getuigen te hard hebben gereden en ook door rood licht zijn gegaan.

De chauffeur ontkende dit woensdag echter tegenover de rechter. Hij staat erop niet hard te hebben gereden. Ook zou hij door oranje hebben gereden en niet door rood. De kinderen van de chauffeur, die tijde van het ongeluk in de auto zaten, hebben ook een verklaring afgelegd. Maar de officier van justitie heeft aangegeven deze niet mee te nemen in zijn oordeel.

Op de eerste plaats omdat het om minderjarige kinderen gaat. Daar komt nog bij dat het volgens de officier erop lijkt dat de kinderen geïnstrueerd zijn over wat ze moeten zeggen. Het verhaal dat de kinderen vertelden was warrig en vaak ook nog tegenstrijdig.

Naast de twaalf maanden gevangenisstraf wil het OM ook dat het de chauffeur twee jaar lang verboden wordt een auto te besturen.

De rechter doet op 13 januari 2021 uitspraak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram