woensdag 3 maart 2021 23:34
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
17 december 2020

De Kustwacht heeft negen nieuwe kustwachters mogen verwelkomen. Na hun tweejarige opleiding met succes te hebben afgerond, kregen de negen afgelopen woensdag het politiediploma en het kustwachtcertificaat uit handen van de plaatsvervangend directeur Kustwacht, Eugene Middelhof en de teamchef Cariben van de Nederlandse Politie Academie, Rob Appelhof.

De aspiranten ontvingen het diploma en het certificaat tijdens een ceremonie op Marinebasis Parera. De nieuwe medewerkers zijn nu volwaardige kustwachters en gaan op de kustwachtsteunpunten samen met hun collega’s op de varende eenheden de kustwachttaken uitvoeren.

De aspiranten zijn in maart 2018 aan de Opleiding Caribische Politie en Kustwacht (OCPK) begonnen. De OCPK is de voorganger van de nieuwe Basis Opleiding Kustwacht (BOK). De aspiranten hebben samen met medeleerlingen van Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) veel fysieke, mentale en theoretische uitdagingen doorstaan.

Na het afronden van het politieonderwijs bij het KPCN hebben de aspiranten een nautische module van twee maanden gevolgd voor de Kustwacht. De nautische module leert ze onder andere navigeren, zeemanschap en boten boarden.

De teamchef Cariben van de Nederlandse Politie Academie, Rob Appelhof gaf in zijn speech aan dat hij trots is dat de Politie Academie negen kustwachtaspiranten in de opleiding hebben meegemaakt.

“We hebben jullie ondanks de soms zware omstandigheden en twijfels zien groeien. Gefeliciteerd met jullie diploma”, aldus Appelhof.

De plaatsvervangend directeur Kustwacht,Eugene Middelhof noemde het een bijzondere dag. "Negen nieuwe kustwachters die voor de Kustwacht gaan werken. Vier nieuwe kustwachters komen op het steunpunt Aruba te zitten, drie op Curaçao en twee op Sint Maarten. Jullie staan aan het begin van een nieuw hoofdstuk in je leven! Maak het team op de steunpunten sterker, maar leer ook vooral van de collega kustwachters", aldus Middelhof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram