zaterdag 27 februari 2021 21:16
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
17 december 2020

Elsa Rozendal is uit politieke partij MAN gestapt. Dat heeft ze bekend gemaakt door middel van een brief die ze woensdag heeft overhandigd aan partijvoorzitter Yves Schoop. Rozendals breuk met de blauwe partij heeft geen gevolgen voor de verhoudingen in het parlement.

De politica zal namelijk ook haar zetel aan de MAN inleveren, waardoor de coalitie haar meerderheid behoudt in het parlement.

Yves Schoop zegt verrast te zijn over de beslissing van Rozendal. Maar bovenal vindt hij het ook spijtig dat ze juist dit moment heeft gekozen om te vertrekken. "Ik was me ervan bewust dat er momenten waren waarbij over sommige onderwerpen de visie van de partij en de visie van Rozendal niet op één lijn lagen", aldus de partijvoorzitter.

"Toch had ik niet verwacht dat ze de partij zou verlaten, zeker niet op dit moment. Om te beginnen zitten we nu midden in een pandemie. Daar komt nog bij dat het parlement deze week bezig is met de behandeling van de begroting en juist nu moet iedereen het hoofd koel hebben om goed na te denken over het beheer van de begroting van 2021", aldus Schoop

Er gaan verschillende verhalen de ronde over de reden van het vertrek van Rozendal. Zo zou Rozendal volgens onbevestigde berichten opstappen omdat ze het niet eens is met de onlangs aangenomen Noodwet.

Ze is gedurende het hele traject kritisch geweest op de wet, maar heeft uiteindelijk toch vóór gestemd. Ook wordt er gespeculeerd dat ze zich gaat aansluiten bij de Democratische Partij, een partij waarin haar vader in het verleden een prominente rol heeft gespeeld. Rozendal was eerder lid van de partij PAIS.

In haar officiële aankondiging gaat Rozendal op geen van deze geruchten in. Wel zegt ze de MAN te verlaten om nieuwe alternatieven te overwegen om de Curaçaose samenleving nog beter van dienst te kunnen zijn.

Ze gaat de komende feestdagen gebruiken om goed na te denken over alles en zal daarna meer informatie geven over haar nieuwe plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram