dinsdag 2 maart 2021 16:48
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
14 december 2020

Het Curaçao Medical Center (CMC) draait sinds afgelopen weekeinde op haar eigen generatoren. De generatoren hebben hun maximale capaciteit bijna bereikt en daardoor is het CMC genoodzaakt alle poliklinische afspraken voor vanmiddag te annuleren en bepaalde afdelingen die niet essentieel zijn te sluiten.

Door de blackout van Aqualectra was het CMC genoodzaakt sinds afgelopen weekeinde op haar eigen generatoren te draaien. Het ziekenhuis kon op die manier de essentiële en acute zorg garanderen. Ook de behandeling van spoedgevallen kon daardoor gewoon doorgaan.

Het CMC garandeert de continuïteit van de zorg aan patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen, maar kan de sluiting van de polikliniek en bepaalde afdelingen niet voorkomen. De belangrijkste reden is het onderhoud dat gepleegd dient te worden aan de generatoren, die inmiddels 72 uur aan het draaien zijn.

CMC zegt gebruik te blijven maken van deze generatoren tot de electriciteit op het net van Aqualectra gestabiliseerd is. Ondertussen wordt er gewerkt aan een additionele generator om de afspraken van morgen voort te kunnen zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram