vrijdag 15 september 2023 14:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 december 2020

Tijdens het vituele congres van de de Wereld Boksbond AIBA afgelopen weekend, is Umar Kremlev uit Rusland met 86 stemmen gekozen tot de nieuwe voorzitter van de internationale boksbond.

Edwin Baas, voorzitter van de Curacao Boxing Association (CuraBox), was één van de 155 stemgerechtigde nationale federaties; landen die een achterstand hebben in betalen van het AIBA lidmaatschap konden niet deelnemen.

Baas had gehoopt dat de Nederlander Boris Van Der Vorst gekozen zou worden tot president van AIBA. Echter, hij respecteert de democratie en wenst winnaar Kremlev het beste.

Kremlev is de opvolger van de Marokkaan Mohamed Moustahsane die zich eveneens kandidaat gesteld had. Boris van der Vorst, de voorzitter van de Nederlandse BoksBond (NBB), was eveneens kandidaat en behaalde met 45 stemmen een eervolle tweede plaats.

Het congres was op zaterdag 12 en zondag 13 december virtueel. Gelukkig was de verkiezing op zaterdag, want anders had Baas geen gebruik van zijn stemrecht kunnen maken. Op zondagochtend kon hij het congres echter niet volgen vanwege de black-out, zo laat Baas NU.cw weten.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram