woensdag 12 mei 2021 15:34
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
13 december 2020

Dat Nederland code oranje heeft uitgevaardigd voor Curaçao was volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth geen verrassing. Dat zei hij onlangs tijdens een persconferentie over de vorige week genomen beslissing van Nederland het reisadvies aan te passen van code geel naar oranje.

"Het hing ons al langere tijd boven het hoofd en we hebben in de afgelopen weken meerdere malen gewaarschuwd hiervoor", zei Gerstenbluth. De epidemioloog legt verder uit dat bij het bepalen van een code, niet het aantal actieve gevallen als maatstaf wordt gebruikt, maar het aantal gevallen dat er per dag bij komt.

Gerstenbluth: "Het aantal actieve gevallen kan niet als maatstaf gebruikt worden, aangezien deze cijfers over het algemeen niet 'up to date' zijn. In alle landen ter wereld duurt het even voordat de mensen die beter worden van de lijst worden gehaald. Ook hier op Curaçao lopen we daar mee achter, omdat we personeelstekort hebben. Maar daar wordt aan gewerkt."

Naast het aantal bijkomende gevallen van besmetting zijn er nog twee factoren die in overweging worden genomen bij de uitvaardiging van een reisadvies. Gerstenbluth: "Er wordt gekeken naar de medische capaciteit en in hoeverre deze belast is en er wordt gekeken naar de maatregelen die door het land worden genomen om verdere verspreiding tegen te gaan."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram