woensdag 23 juni 2021 00:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
13 december 2020

De laatste wijken op Curaçao worden de komende uren van stroom voorzien. Dat betekent dat er wijken zijn die bijna 20 uur zonder electriciteit hebben gezeten. Aqualectra zegt een vermoeden van de oorzaak van de blackout te hebben, maar kan niet garanderen dat het de komende dagen niet weer misgaat.

Zaterdagavond om 19.07 uur ging het voor de derde keer mis. Heel Curaçao bleef verstoken van electriciteit en dat duurde voor de meeste huishoudens de hele nacht. Momenteel zijn er nog steeds wijken waar de stroomlevering niet hersteld is.

Tijdens een persbriefing zei CEO Darick Jonis van Aqualectra dat de veiligheidssystemen van de 'plants' ervoor hebben gezorgd dat Curaçao plat ging. "Het gaat om gecompliceerde systemen die, als er iets gebeurt, ervan af worden gehaald door het veiligheidssyteem", aldus Jonis. Er wordt volgens de CEO al sinds maandag naar de oorzaak gezocht, maar uitsluitsel heeft hij nog steeds niet.

Jonis zegt dat de blackout hem zeer spijt en hij zal zorgen voor een onafhankelijk onderzoek naar de toedracht.

One comment on “Aqualectra kan stroomlevering niet garanderen”

  1. Mijn reactie: Curaçao moet echt af van Monopolie, en opzoek gaan naar competentie in marktwerking ( vraag en aanbod)
    1. Provider 2. levering van stroom, water, en elektriciteit 3. Ophalen van huis afval en grofvuil.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram