maandag 5 december 2022 04:47
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 december 2020

Een haai heeft donderdag een 38-jarige vrouwelijke toerist gedood in de zee bij St. Martin, de Franse kant van St. Maarten. De vrouw was aan het zwemmen bij Orient Bay, een populair strand op het noordoostelijke deel van het eiland.

Volgens persbureau Associated Press (AP) viel de haai haar aan toen ze op zo'n 150 meter voor de kust was en beet hij haar been af. De ambulancediensten waren snel ter plekke, maar voor medische assistentie was het al te laat. Op het eiland is geschokt gereageerd op de voorval. Het slachtoffer was een Franse vrouw die op sabbatical was in St. Martin.

Op alle stranden op het Franse stuk van Sint-Maarten geldt vanwege de aanval 48 uur lang een zwem- en watersportverbod.

Volgens experts is de haaienaanval een zeldzame gebeurtenis. Ook de overheid zegt dat het voor het eerst in de recente geschiedenis van het eiland is dat een haaienaanval een leven eist.

Manager van het Florida Program for Shark Research, Tyler Bowling, vertelt tegen AP dat er tot nu toe maar één haai-aanval is gemeld op St. Maarten/St. Martin. Dat was in 2005, maar het slachtoffer heeft die aanval overleefd.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram