zaterdag 27 februari 2021 20:00
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
11 december 2020

Op Curaçao is donderdagochtend voor de komende negentig dagen de noodtoestand uitgeroepen. Dat heeft minister-president Eugene Rhuggenaath donderdag tijdens een persconferentie van de overheid aangekondigd.

Het uitroepen van de noodtoestand is een gevolg van de noodwet die vorige week is aangenomen.

De noodwet is inmiddels gepubliceerd en nu moet het parlement zich erover buigen en beslissen of deze geaccoordeerd wordt. Rhuggenaath heeft  verder gezegd dat de maatregelen die tot nu toe van toepassing waren, blijven gelden.

Zoals de avondklok tussen negen uur 's avonds en half vijf 's ochtends en sluiting van winkels en restaurants om acht uur 's avonds. Er zijn dus nog geen zwaardere maatregelen ingesteld. Rhuggenaath ontkende verder dat er aanstaande maandag een lockdown zal worden afgekondigd, zoals op sociale media werd gemeld.

De premier heeft wel weer een beroep gedaan op de bevolking van Curaçao om zich zo veel mogelijk aan de regels te houden, de sociale afstand te behouden en handen te wassen zodat er op korte termijn weer een versoepeling van de maatregelen kan komen.

Rhuggenaath: "We hebben nog twee weken voor kerst. We kunnen nog steeds bereiken dat we een kerstmis zullen hebben met zo min mogelijk maatregelen."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram