vrijdag 12 augustus 2022 19:53
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 december 2020

Volg ons liveblog met de Nederlandse vertaling van een Relato di Dia, een Verslag van de Dag. Thema is samenwerking en controles van het ministerie van Economische Ontwikkeling en de politie.

Al een aantal dagen is er een discussie in de media gaande over een controle van MEO bij een toko waarbij twee hoge politieambtenaren betrapt zouden zijn op het drinken van alcohol. De politie ontkent het voorval en inspecteur Ronny Cornelis houdt vol de overtreding te hebben geconstateerd.

Tijdens de persconferentie zijn ministers Steven Martina (MAN) en Quincy Girigorie (PAR) van Economische Ontwikkeling en Justitie aanwezig. Ook interim-hoofdcommissaris Jules Ilario, politiewoordvoerer Imro Zwerwer en MEO-inspecteur Ronny Cornelis zijn aanwezig.

De Relato di Dia begint om 15.00 uur en de Nederlandse vertaling is live te volgen via dit Liveblog.

We vertalen van minuut tot minuut, dus ververs je browser regelmatig voor de laatste updates. Het laatste nieuws vind je bovenaan. Door de snelheid van vertalen zijn spellingsfouten niet te voorkomen, onze excuses daarvoor.

 • Tot zover het Verslag van de Dag. Dank voor je aandacht. Graag tot een volgende Liveblog.
 • Volgens Martina moeten er lessen worden getrokken uit wat zich heeft voorgedaan. Het is belangrijk te weten dat iedereen zich kan vinden in de resultaten van het onderzoek. De bevolking kan erop rekenen dat er een team is die controles uitvoert. De zaak is hiermee gesloten. Martina hoopt dat de informatie die nu gegeven is, voor iedereen duidelijkheid brengt.
 • Girigorie besluit het Verslag van de Dag en zegt dat er geen aanleiding is om te twijfelen aan de integriteit van de politie. Er is een onderzoek uitgevoerd naar wat zich heeft voorgedaan. Alle betrokkenen ondersteunen de resultaten van het onderzoek. Als er nog vragen zijn, dan kunnen die in de toekomst beantwoord worden.
 • Volgens Jules Ilario is de waarheid dat er geen politieagenten waren die alcohol genuttigd hebben.
 • Imro Zwerwer betreurt dat de uitlatingen van de afgelopen dagen hebben geleid tot twijfel over de integriteit van de politie. Op het moment dat een voorval in de publiciteit komt, moet er verantwoording worden afgelegd. Als de politie fouten maakt dan geven we die toe. Als daar consequenties aan verbonden worden dan accepteren we die. De politie staat achter het onderzoek. Voor de politie is de zaak gesloten en de gemeenschap verwacht van ons dat we ons werk weer naar eer en geweten zullen doen. Ons doel is uiteindelijk om de bevolking te dienen.
 • Ronny Cornelis vult aan dat er vrijdagavond een controle is geweest. Tijdens de controle is gebleken dat de toko in overtreding was: er werd alcohol genutigd en de toko is daarom gesloten. Er is geconstateerd dat er mensen en agenten met een cup op het terrein waren. Er is niet gecontroleerd of er alcohol in de cup zat.
 • Steven Martina zegt dat waar gewerkt wordt dat mensen verschillende interpretaties hebben. Er is terug gegaan naar de tafel en alle verwarring is van tafel. We hebben volwassenheid getoond om weer voor de Curacaose bevoliing te kunnen werken. Ronny Cornelis is ziek en is via Zoom aanwezig.
 • De conclusie is dat er geen politieagenten zijn geweest die alcohol hebben genuttigd bij de toko. Daarna zijn in de media andere uitspraken gedaan. Het onderzoek heeft uitgewezen dat niemand de regels heeft overtreden. Het gesprek is in goede sfeer gehouden.
 • Girigorie legt uit wat er vrijdagavond gebeurd is. Er zijn personen een toko binnen gegaan en weer naar buiten gaan. Ronny Cornelis heeft hier navraag over gedaan. Als het daadwerkelijk zo is dat politieambenaren hebben gedronken dan volgen er maatregelen. Er is een intern onderzoek uitgevoerd. Alle partijen zijn gehoord.
 • Quincy Girigorie vertelt dat er de afgelopen dagen nogal wat te doen was over een controle bij een toko. Er was een verschil van mening over wat er precies is gebeurd. Girigorie zegt gisteren met de verschillende partijen om de tafel te hebben gezeten. Dat moet rust brengen.
 • We zijn in afwachting van het Verslag van de Dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram