dinsdag 9 maart 2021 04:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
8 december 2020

Minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina verwacht dat de code oranje, die door Nederland is afgekondigd voor Curaçao, de toeristische sector en de horeca verder onder druk zal zetten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kondigde vanochtend aan dat er een verhoogd risico is door een toename van het aantal besmettingen met het coronavirus op Curaçao. Daarom geldt nu code oranje voor Curaçao.

Volgens Martina heeft dit consequenties voor de toeristische sector en de horeca. Verder houdt het ook in dat dat mensen die naar Curaçao reizen in quarantaine moeten als ze terugkeren in Nederland. Martina vreest dat mensen hierdoor hun reis naar Curaçao zullen annuleren.

De bewindsman benadrukt dat de maatregelen van kracht blijven. Voor hotels is er een uitzondering is gemaakt voor de drooglegging. Ook thuis mag alcohol genuttigd worden. Volgens Martina is het belangrijk dat we het aantal besmettingen per dag terugbrengen. Op die manier kunnen we terug naar code geel.

Martina laat niet na te zeggen dat Curaçao geopend blijft voor vluchten vanuit het buitenland. "Mensen kunnen binnen komen met PCR test." Hij zegt dat Curaçao nog steeds veilig is. "Er zijn maatregelen en regels om het virus te bestrijden", aldus de minister.

One comment on “Martina: negatieve effecten voor Curaçao door code oranje”

  1. Onder welke steen is Martina eigenlijk vandaan gekropen mag je je afvragen. "Er zijn maatregelen en regels om het virus te bestrijden"??
    Vandaar de oplopende aantallen positief getesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram