donderdag 4 maart 2021 02:09
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
8 december 2020

De overheid geeft vanmiddag een Relato di Dia, een Verslag van de Dag over de laatste ontwikkelingen rondom Covid-19. Volg ons liveblog met de Nederlandse vertaling van het Verslag van de Dag met minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina en Ronny Cornelis, inspecteur van het ministerie van Economische Ontwikkeling.

De persconferentie begint om 13.30 uur en de Nederlandse vertaling is live te volgen via dit Liveblog.

We vertalen van minuut tot minuut, dus ververs je browser regelmatig voor de laatste updates. Het laatste nieuws vind je bovenaan. Door de snelheid van vertalen zijn er soms spelfouten, onze excuses daarvoor.

 • Tot zover de Relato di Dia. Dank voor je aandacht voor dit Liveblog. Graag tot een volgende keer.
 • Hij roept nogmaals op om je aan de regels te houden. Social distancing en hygiëneregels in acht houden. Martina hoopt dat de maatregelen snel afgeschaald kunnen worden doordat mensen zich aan de regels houden.
 • Martina vertelt dat het nieuws van vandaag was dat Nederland code oranje heeft ingesteld voor Curaçao. Ons eiland blijft geopend voor vluchten vanuit het buitenland. Mensen kunnen binnen komen met PCR test. Martina zegt dat Curaçao nog steeds veilig is. Er zijn maatregelen en regels om het virus te bestrijden.
 • Op 14 december wordt er geëvalueerd of er afgeschaald kan worden.
 • Er is nog steeds een kleine groep die probeert samen te scholen. Cornelis zegt dat de meeste mensen zich aan de regels houden. Als we dat doen dan kunnen we de maatregelen langzaam gaan afschalen. Zorg ervoor dat je een mondkapje gebruikt. Door je aan de regels te houden, help je je land. Vermijd zoveel mogelijk agglomeratie.
 • Ronny Cornelis geeft uitleg over de handhaving. Vanaf 30 november tot 7 december is duideijk geworden uit controles dat agglomeratie afneemt. Doordat er geen alcohol verkocht wordt, is er minder samenscholing.
 • Als we allemaal meedoen dan kunnen we het aantal besmettingen terugdraaien. Hopelijk kunnen we dan voor de feestdagen een aantal maatregelen terugdraaien.
 • We moeten allemaal ons steentje bijdragen in de bestrijding van het virus. Op dit moment voelen we allemaal de economische gevolgen. Restaurants en hotels hebben het zwaar. Het is belangrijk dat ondernemingen open blijven. Als dat niet lukt, dan is moeilijk om een bedrijf weer op te starten.
 • De maatregelen blijven van kracht. Martina vertelt dat er een uitzondering is gemaakt voor hotels. Ook thuis mag alcohol genuttigd worden. Het is belangrijk dat we het aantal besmettingen per dag terugbrengen. Op die manier kunnen we terug naar code geel. Martina hoopt op een trend van teruglopend aantal besmettingen.
 • We moeten proberen de maatregelen op te volgen om Covid onder controle te krijgen. Daarom is de Lei Seku er nu, de drooglegging. Maar ook de hygienemaatregelen zijn daarom geintroduceerd.
 • Dit heeft volgens Martina een negatieve impact op veel sectoren op Curaçao. Daarom moeten we alles doen om de pandemie te bestrijden. Daarom zijn er maatregelen genomen, maar het cijfer van besmettingen per dag blijft toenemen.
 • Steven Martina opent de Relato di Dia met de mededeling dat Curaçao op code oranje is gezet door Nederland. Minister-president Rutte heeft dit meegedeeld. Dit heeft consequenties voor de toeristische sector en de horeca. Het betekent dat mensen die naar Curaçao reizen in quarantaine moeten als ze terugkeren in Nederland.
 • We zijn in afwachting van de Relato di Dia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram