zaterdag 16 oktober 2021 03:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
7 december 2020

Op Aruba zijn zondag acht nieuwe gevallen van corona geregistreerd, waarvan twee onder niet-ingezetenen. Daarmee is het aantal actieve besmettingen gedaald met zeventien naar 132, waarvan 24 onder niet-ingezeten.

25 personen bleken virusvrij na quarantaine of isolatie. Er liggen zes personen met corona in het ziekenhuis, waarvan één op de intensive care.

De Directie Volksgezondheid (DVG) zegt dat er 519 corona-tests zijn uitgevoerd. Daaruit bleek dat zes inwoners van Aruba het virus hebben opgelopen. Aangezien er geen nieuw sterfgeval was, blijft de teller van het aantal overledenen sinds maart, op 45 personen.

Bovengenoemde daling in het aantal besmettingen is een stap in de goede richting. Vorige week was er nog een dramatische stijging van het aantal gevallen. De Arubaanse regering heeft daarom vrijdag voor de komende twee weken extra maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.

Zo mogen er bij restaurants maar acht personen per tafel zitten en op terrassen maximaal 10 per tafel. Er mag niet gedanst worden en het dragen van mondkapjes en afstand houden blijft verplicht.

Rumshops zijn de komende twee weken dicht. Muziekoptredens mogen met maximaal drie muzikanten plaats vinden, ongeacht of het binnen of buiten is. Verder mogen er geen inkopen gedaan worden met meerdere mensen.

Met de aangescherpte maatregelen hoopt de regering het stijgende aantal besmettingen in toom te houden en te voorkomen dat het niveau van besmettingen weer boven de zestig per dag komt, zoals in augustus het geval was.

Beeld: Pro Shots

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram