vrijdag 1 december 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Arubaanse regering heeft vrijdag tijdens een persconferentie aangekondigd dat er extra maatregelen zullen worden doorgevoerd om verdere verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.

De reden daarvoor is de dramatische stijging van het aantal besmettingen in de afgelopen week. De nieuwe maatregelen zijn voor de komende twee weken.

Premier Evelyn Wever-Croes kondigde de volgende maatregelen aan: Met ingang van 5 december mogen er maar acht personen per tafel in restaurants eten. Op terrassen geldt het maximum van tien personen per tafel.

Per horeca-gelegenheid mogen binnen maximaal dertig gasten zijn en buiten zestig. Er mag niet gedanst worden. Het dragen van mondkapjes en afstand houden blijft verplicht. Rumshops mogen de komende twee weken niet open.

Ook de regels voor sportactiviteiten worden weer aangescherpt. Er mag geen publiek aanwezig zijn bij wedstrijden. Muziekoptredens mogen met maximaal drie muzikanten plaats vinden, ongeacht of het binnen of buiten is.

Bij begrafenissen mogen niet meer dan dertig personen aanwezig zijn, op gepaste afstand en ook hier geldt dat mondkapjes verplicht zijn en de veilige afstand in acht moet worden gehouden.

Verder mogen er geen inkopen gedaan worden met meerdere mensen. Voor supermarkten en andere winkels geldt dat klanten in hun eentje boodschappen moeten doen en er niet meer klanten binnen mogen als ze geen afstand kunnen houden.