zaterdag 27 februari 2021 03:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
3 december 2020

De Algemene Rekenkamer haalt in een rapport snoeihard uit naar voormalig gevolmachtigd minister Marvelyne Wiels. De Rekenkamer deed onderzoek naar de verkoop van het Curaçaohuis aan de Badhuisweg in Den Haag.

Wiels was niet gemachtigd om tot verkoop over te gaan en handelde in strijd met de Staatsregeling, concludeert de Rekenkamer. Ook tot de verkoop van de ambtswoning van Wiels was geen opdracht gegeven.

Wiels had ook geen formele opdracht gekregen van de regering Asjes om tot verkoop van haar ambtswoning over te gaan. De Rekenkamer keek ook naar de aankoop van het nieuwe Curaçaohuis aan de Prinsengracht in Den Haag.

De Staten gaven uiteindelijk geen toestemming voor de verkoop, waardoor deze niet doorging.

De hele verkoop lijkt volgens Persbureau Curaçao op een handjeklap tussen de regering Asjes en partijgenoot en gevolgmachtigde minister Marvelyne Wiels. Asjes had de zaak wel geaccordeerd in de Raad van Ministers, maar had niet gecontroleerd of het goedkeuringsverzoek van Wiels wel aan alle wettelijke bepalingen had voldaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram