zondag 7 maart 2021 11:34
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
1 december 2020

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth vertelde gisteren tijdens de persconferentie van de overheid dat er klachten zijn over de lange wachttijd die is ontstaan voordat mensen hun uitslag van een Corona-test krijgen.

"Dat mensen lang moeten wachten om hun resultaat te horen, komt omdat een kleine groep mensen het werk doet. Maar het aantal mensen dat getest moet worden, wordt steeds groter", zo legde Gerstenbluth uit. "De werkzaamheden zijn nu toegenomen en hierdoor is er een achterstand ontstaan."

Er is dus een tekort aan personeel en dat is ook de reden dat enkele weken geleden vacatures zijn gepubliceerd om nieuwe medewerkers aan te trekken die kunnen helpen met de uitvoering van de testen. Het gaat om tijdelijke banen.

Minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Gezondheid, Milieu en Natuur heeft maandag laten weten dat meer dan 800 personen hebben gereageerd op de vacature advertentie van het ministerie van Gezondheid.

De nieuwe krachten worden op dit moment ingewerkt, zegt de minister. Daarmee wordt wat verlichting gebracht op het ministerie. Vanwege de vele corona-testen van de afgelopen tijd, en het gebrek aan personeel, is er een achterstand ontstaan.

Gerstenbluth zei gisteren verder dat de hulp van huisartsen is ingeschakeld om mensen die positief zijn getest op het coronavirus daarvan op de hoogte te stellen. Op die manier kunnen alle mensen zo snel mogelijk worden ingelicht, aldus Gerstenbluth.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram