zaterdag 6 maart 2021 07:48
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
1 december 2020

Verschillende organisaties hebben voor het eerst de handen ineen geslagen om de waarde en bekwaamheid van mensen met een beperking in onze samenleving naar voren te brengen. Dit wordt gedaan door middel van een marathon live uitzending via TV en sociale media op drie december.

"Drie december is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot dag voor mensen met een beperking. Tijdens de uitzending komen personen met een beperking aan het woord die aan het werk zijn of een eigen bedrijf leiden en personen met een beperking die juist andere talenten hebben", aldus de organisatie.

Ook is te zien en horen welke ontwikkelingen er dankzij de voorvechters en pleitbezorgers plaats hebben gevonden voor verbetering van het welzijn van mensen met een beperking.

Verschillende organisaties zoals Fundashon Pro Bista, Fundashon Alton Paas, Oudervereniging Totolika, SGR-Groep, Stichting voor Auditief Gehandicapten, Fundashon Kontakto, Sentro Solaris in samenwerking met Tayer Sosial St. Martha en Funditut, Curacao Down Syndrome Awareness, Stichting MS, Handicaps Rights Foundation, Curacao Disability Awareness i Fundashon Amigunan Uni hebben samen het initiatief genomen voor de marathonuitzending.

De live-uitzending is te zien via Nos Pais Televishon, Direct TV 13, Telecuraçao en op de Facebookpagina van Curadise ESO (Evento show i otro), Extra, Kiko ta Pasando, Pure Quality Productions en op de Facebookpagina's van verschillende andere organisaties. De live marathonuitzending duurt in totaal zes uur.

Tijdens het programma zal het publiek uitgenodigd worden om actief deel te nemen. Er zullen verschillende stellingen en vragen worden gepresenteerd middels Whatsapp of de Facebookpagina. De reacties op de stellingen en vragen kunnen middels stemmen of antwoorden gedeeld worden via het plaatsen van een opmerking of een reactie via Whatsapp.

Op het einde van de live uitzending zijn er panels waarbij zowel vertegenwoordigers van de verschillende organisaties en ministers met elkaar van gedachten wisselen. "Er zal dan gesproken worden over de uitdagingen en de te bereiken resultaten om samen zorg te dragen voor een inclusief en toegankelijk Curacao", aldus de organisatie.

De uitzending begint om 13:00 uur en duurt tot 19:00 uur. Heel Curacao kan de presentaties en ontmoetingen volgen op deze dag voor mensen met een beperking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram