woensdag 7 december 2022 23:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 november 2020

De afbraak van de rolstoelhelling op Grote Knip staat gepland voor maandag, maar het is niet bekend op wiens kosten dit gaat gebeuren. Nadat er veel commotie is ontstaan over de bouw van de hellingbaan, heeft de ministerraad onlangs besloten dat het omstreden bouwwerk bij Grote Knip afgebroken moet worden.

Opmerkelijk aan de hele situatie is dat zowel minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ordening als Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling zich eerder uitermate positief over de werkzaamheden bij de Knipbaai hebben uitgelaten.

Later gaven beiden aan dat ze daarmee niet de hellingbaan voor ogen hadden.

Voor het bouwen van de helling is er door het Curacaose toerismebureau (CTB) een bedrag van 125 duizend gulden beschikbaar gesteld. Het slopen van de constructie zal ongeveer 60 duizend gulden kosten.

De vraag is wie voor alle kosten moet opdraaien, omdat het geld is gegeven op verzoek van het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ordening. Het CTB heeft nu aangegeven dat ze het bedrag terug wil.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram