dinsdag 9 maart 2021 02:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
26 november 2020

Curaçaoënaar Shurendy Quant is donderdag door de politie in Dubai aangehouden. Hij wordt verdacht van het opdracht geven tot diverse liquidaties, ontvoering, het leiding geven aan een criminele organisatie en witwassen.

Quant is lid van de bende No Limit Soldiers (NLS) die onder meer de moord op Helmin Wiels uitvoerde.

De aanhouding werd verricht door een speciale politie-eenheid op verzoek van het Openbaar Ministerie van Sint Maarten. De strafbare feiten zijn gepleegd in de verschillende landen van het Koninkrijk en daarbuiten. Na de aanhouding hebben er op diverse locaties huiszoekingen plaatsgevonden. Zo werden er ook in Curaçao en Nederland diverse doorzoekingen verricht.

Quant wordt volgens het OM al geruime tijd gezocht door justitie. Een jaar geleden werd door een gezamenlijk rechercheteam een onderzoek naar hem gestart. Dit speciaal geformeerde rechercheteam bestaat uit leden van de politiekorpsen van Sint Maarten, Curaçao, Aruba en het Recherche Samenwerkingsteam (RST).

“Met de aanhouding van de verdachte is een belangrijke stap gezet in het onderzoek. Hiermee is de oplossing van verschillende liquidaties een stap dichterbij gekomen, waarmee gerechtigheid wordt bereikt voor de slachtoffers en hun nabestaanden", aldus het OM.

Hoewel Quant niet woonachtig was op Curaçao of Sint Maarten, bleef zijn invloed volgens het OM onverminderd groot in deze landen door zijn vermoedelijk wereldwijde criminele netwerk.

Door het OM Curaçao wordt nu om zijn uitlevering gevraagd. Deze uitleveringsprocedure kan enige tijd duren, aangezien het Koninkrijk geen uitleveringsverdrag met Dubai heeft.

Het onderzoek zal de komende tijd worden voortgezet, meerdere aanhoudingen
worden niet uitgesloten, aldus het OM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram