donderdag 4 maart 2021 01:46
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
26 november 2020

De afgelopen twee weken hebben het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC), dat het Plaza Hotel gekocht heeft, en Heritage Plaza Consortium (HPC) oriënterende gesprekken gevoerd met verschillende stakeholders waaronder de betrokken ministeries, CTB, CPA, DMO, Cinex, Wereld Erfgoed Willemstad. Dat meldt APC in een verklaring.

De informatie is volgens APC over en weer positief ontvangen en deze gesprekken hebben voor een breed draagvlak gezorgd. De komende tijd zullen er nog meer
gesprekken worden gevoerd met meerdere belangengroepen.

Het HPC en APC hebben hoge ambities met de herontwikkeling van het Curaçao Plaza Hotel met respect voor de werelderfgoed status van Willemstad. "Gezamenlijk is een visie ontwikkeld die gericht is op groei van het aantal buitenlandse bezoekers aan het eiland", aldus APC.

De groep gaat met deze ontwikkeling uit van een aantal functies waaronder museum, educatie, wonen, incubators, toerisme, etc. Met de onderscheidende Unesco World Heritage status als basis moeten veel meer cultuurhistorische bezoekers naar Curaçao worden getrokken.

Volgens het CPA is de verwachting dat bij een succesvolle implementatie van het nieuwe concept er uiteindelijk structureel een groot aantal extra banen direct en indirect worden gecreëerd,

"Maar dat gaat niet vanzelf. Het betekent dat de reeds ingeslagen weg van een breder Curaçaos toeristisch aanbod met kracht moet worden voortgezet en dat nieuwe marktsegmenten moeten worden aangeboord en ontwikkeld. Ook hier geldt een optimale samenwerking tussen overheid en markt", aldus CPA.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram