woensdag 22 september 2021 13:50
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
24 november 2020

Een belangrijk agendapunt van het Koninkrijksoverleg Buitenlandse Zaken dat vandaag plaatsvindt tussen Curaçao, Aruba, St. Maarten en Nederland is het formuleren van een nieuw beleid met betrekking tot illegale Venezolanen die ondanks de strenge controles, steeds de eilanden ongedocumenteerd binnen proberen te komen. Daarbij gaat het vooral om Curaçao en Aruba.

De Nederlandse minister van Buitenlandse betrekkingen Stef Blok was maandag op Aruba in verband met het Koninkrijksoverleg Buitenlandse Zaken. Blok heeft daar met minister-president Evelyn Wever-Croes gesproken over de ontwikkelingen in Venezuela.

Wever-Croes benadrukte dat Aruba erg dicht bij Venezuela ligt. 'We voelen de impact van de situatie aldaar heel erg op Aruba.' Beide bewindslieden noemden de situatie in Venezuela zorgelijk.

Aruba wil per 1 december de grenzen voor verschillende Latijns-Amerikaanse landen openen, maar niet voor Venezuela. De verspreiding van het coronavirus is daar erg groot. De dramatische financiële situatie van het land maakt de crisis alleen maar erger.

Blok en Wever-Croes hebben ook overlegd over de eventuele introductie van een visumregeling voor Venezolanen die naar Aruba willen reizen. Tijdens het Koninkrijksoverleg Buitenlandse Zaken vandaag zal er verder over gesproken worden.

In het verleden heeft het kabinet Wever-Croes vaker het initiatief genomen om dit voorstel door te voeren, maar dit werd steeds door Nederland afgewezen. Met het voorstel nu als als agendapunt op het Koninkrijksoverleg  lijkt de invoering alsnog een stapje dichterbij te komen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram