donderdag 4 maart 2021 02:50
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
22 november 2020

Het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) heeft momenteel geen Covid-19 afdeling voor de opvang van patiënten. Dat zegt Ingemar Merkies, medisch directeur van het Curaçao Medical Center in antwoord op vragen van NU.cw.

In maart en april werd door onder meer epidemioloog Izzy Gerstenbluth en toenmalig minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Suzy Camelia-Römer beweerd dat het Sehos als back-up achter de hand werd gehouden.

"Na april viel de inzet van het SEHOS stil om onduidelijke redenen", aldus Merkies. De laatste maanden zijn er volgens de medicus wel gesprekken gaande tussen het Sehos en het ministerie en informele gesprekken tussen CMC en Sehos om de mogelijkheden te exploreren.

Vooralsnog is er dus geen Covid-19 afdeling actief in het Sehos, maar Merkies zegt begrepen te hebben dat dit wel tot de mogelijkheden behoort. "Öfficieel is dit nog niet beklonken", aldus Merkies tegen NU.cw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram