vrijdag 2 juni 2023 15:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 november 2020

Het is vandaag 20 november, de Internationale dag van de Rechten van het Kind. Een dag om bij stil te staan en daarom biedt Medialab Curaçao samen met de Lots Foundation leerlingen tussen 10 en 14 jaar een gratis online les aan over internet en privacy. De les heeft als thema Privacy Online en is in het Nederlands en Papiamentu.

Voor kinderen in deze tijd is de aanwezigheid van internet vanzelfsprekend. Ze bewegen zich volop in deze wereld. Gamen, chatten, video’s kijken, reageren en plaatsen van berichten op Facebook en Instagram, filmpjes plaatsen en kijken op TikTok.

Net als in het gewone leven kunnen kinderen ook op internet te maken krijgen met het schenden van hun Kinderrechten. Hoe herkennen ze deze? Hoe leren ze ermee omgaan en hun rechten te beschermen? Deze en meer vragen worden tijdens de gratis online les beantwoord.

De Digibordles bestaat uit een PowerPoint met daarin filmpjes, slides om samen over te praten, stellingen om over te discussiëren, doe opdrachten, een quiz en en het leren maken van een Podcast en RAP over dit thema.

Geef je hier op voor de kant-en-klare online les en je ontvang de les dan in april 2021 per mail. 

Hier alvast een voorproefje:

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram