vrijdag 23 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het wetsvoorstel om een kinderombudsman te introduceren op Curacao is gisteren door de Staten met een meerderheid goedgekeurd. Het wetsvoorstel is vorig jaar ingediend en zal er toe leiden dat er een onafhankelijk orgaan opgericht zal worden die voor de rechten van het kind op komt.

Er zijn de afgelopen jaren meerdere rapporten ingediend om het belang van een Kinderombudsman  te benadrukken. Statenlid Elsa Rozendal (MAN) heeft zich vanaf het begin hard gemaakt voor deze wet en is verheugd met dit nieuws dat Curacao eindelijk een “beschermeling” heeft die op komt voor de belangen van het kind.

Rozendahl: “De Kinderombudsman moet erop toezien dat de regering de rechten van onze kinderen blijft waarborgen. Curacao heeft een belangrijke stap voorwaarts gezet voor wat betreft het naleven van het Internationaal Verdrag van de Rechten van het Kind.” .

De Statenvergadering werd ook bijgewoond door minister president Ruggenaath. “Wat ik vaker heb gezegd, onze kinderen verenigen ons. Daarom hebben wij de plicht voor onze kinderen te zorgen en hun te beschermen, zij zijn immers de toekomst van ons land.”

“Het is morgen ‘World Children’s Day’ en dit is een mooie mijlpaal voor de Staten, voor Curacao en met name voor de kinderen en jongeren. Ik ben dankbaar deel uit te maken van dit historische moment”, aldus Rhuggenaath donderdag.