zondag 7 maart 2021 10:33
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
18 november 2020

Vijf vakbonden en de regering hebben dinsdag het convenant voor een vroegtijdig pensioen ondertekend. Ruim 600 ambtenaren willen gebruik maken van de Vrijwillig Vervroegde Uitstroom (VVU). 788 ambtenaren komen er voor in aanmerking.

NAPB, SITEK, SAP, STrAF en ABVO zetten hun handtekening waarmee ze zich samen met de overheid verbinden aan een convenant waarin vervroegde uittreding van ambtenaren tegen een voorwaardenpakket zijn vastgelegd. Hieronder vallen onder andere een eenmalige lumpsumuitkering en een maandelijke uitkering tot aan het daadwerkelijke pensioen van de ambtenaar op zijn 65ste.

Het convenant is één van de maatregelen van de regering om kosten van de overheid te verlagen. Dat is één van voorwaarden om in aanmerking te komen voor financiële steun uit Nederland.

In een door de minister opgestelde werkgroep van het Centraal Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (CGOA) is na het nemen van een aantal hindernissen een akkoord gesloten.

Nu ondertekening een feit is dient de regering met het convenant naar het parlement te gaan voor goedkeuring. Dit dient binnen een maand te gebeuren, dus voor 17 december. De VVU wordt dan per 1 januari 2021 van kracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram