vrijdag 5 maart 2021 18:04
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
18 november 2020

Het aanvechten van de gewijzigde beleidsvoorwaarden van UTS ten nadele van de Chippie-klant Maria van Os, is in een rechtszaak tegen het telefoniebedrijf niet-ontvankelijk verklaard.

Er zijn verschillende redenen waarom de rechter de zaak niet-ontvankelijk verklaard heeft. In de uitspraak is te lezen dat Van Os als particulier persoon niet namens andere gebruikers op kan treden. Alleen een organisatie of stichting, zoals de Consumentenbond, zou dat kunnen doen.

Verder vindt de rechter de vernietiging van de algemene voorwaarden niet passend in een kort gedingprocedure. Daarnaast heeft Van Os er niet voor gekozen om de overeenkomst met UTS tijdig en binnen een maand te beëindigen.

Van Os spande recent een zaak aan tegen UTS omdat de beleidsvoorwaarden volgens haar in een te korte tijd doorgevoerd werden. Zij stelt dat onder het mom van COVID-19 UTS consumenten tegemoet had moeten komen door de basistermijn van zestig dagen te verlengen met vijftien extra dagen zodat het beltegoed langer beschikbaar blijft en de sim kaart niet verloopt.

Nu blijkt dat het bedrijf, in plaats daarvan, deze zestig dagen ingekort heeft naar vijftien dagen. Dit heeft als gevolg dat nu iedere vijftien dagen beltegoed moet worden opgewaardeerd. “UTS heeft haar monopolypositie misbruikt door haar
verliezen af te wentelen op de consument”, stelt van Os.

De rechter vindt wel dat UTS klanten misleidende informatie over beltegoeden heeft verstrekt waardoor klanten niet weten waar ze aan toe zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram