zaterdag 27 februari 2021 02:27
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
17 november 2020

Ruim 600 ambtenaren willen gebruik maken van de Vrijwillig Vervroegde Uitstroom (VVU). 788 ambtenaren komen er voor in aanmerking om al met 60 jaar met pensioen te gaan, maar niet allemaal willen van de regeling gebruik maken. Lokale media melden dat het convenant vandaag zal worden ondertekend.

Met de ondertekening van de VVU verbinden vakbonden en overheid zich aan een convenant waarin vervroegde uittreding van ambtenaren tegen een voorwaardenpakket zijn vastgelegd. Hieronder vallen onder andere een eenmalige lumpsumuitkering en een maandelijke uitkering tot aan het daadwerkelijke pensioen van de ambtenaar op zijn 65ste.

In een door de minister opgestelde werkgroep van het Centraal Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (CGOA) is na het nemen van een aantal hindernissen een akkoord gesloten. Waar en hoe laat de ondertekening plaatsvindt, is nog onbekend.

Beeld: Website regering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram