vrijdag 5 maart 2021 18:08
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
16 november 2020

De Walk4Light gaat wegens de coronapandemie dit jaar niet door. Dit jaarlijkse fundraisingevent wordt door Hospice Arco Cavent georganiseerd. Aangezien de fundraising belangrijk is voor het voortbestaan van Hospice Arco Cavent, is besloten om het evenement dit jaar online te laten plaatsvinden middels de Week4Light.

Het Hospice zal tijdens de Week4Light informatie verschaffen over alles wat met de dood te maken heeft. Het hospice zegt dat mensen het vaak eng vinden om over de dood te praten en ligt dit nog in de taboesfeer. Met het organiseren van de Week4Light wordt dit op een toegankelijke en realistische manier bespreekbaar gemaakt. Door het online delen van verhalen en het tonen van begrip en betrokkenheid worden mensen er bewust van dat de dood bij het leven hoort en dat dit niet iets is om bang voor te zijn.

“In ons hospice verblijven mensen die terminaal ziek zijn. Het accent ligt op de kwaliteit van het leven, goede zorg en zoveel mogelijk comfort. Doordat de bewoners in de laatste fase van hun leven zijn, staat niet langer de behandeling van de ziekte centraal, maar de kwaliteit van het leven", aldus Hospice Arco Cavent.

Particulieren kunnen bij Hospice Arco Cavent en voor Bruna in Zuikertuin Mall dagelijks tussen 10.00u en 14.00 een polsbandje en een lampionzakje kopen. de bedoeling is dat mensen een mooie tekst voor bijvoorbeeld een overleden dierbare op het lampionzakje schrijven en deze weer direct inleveren of deze de laatste dag van de Week4Light bij het hospice brengen.

Met alle ingeleverde zakjes wordt bij de Kathedraal van Doornen van Herman van Bergen een groot hart gevormd. In de avond worden de kaarsjes in de zakjes aangestoken om overleden dierbaren te herdenken en om licht uit te stralen naar Curaçao na dit bizarre jaar wat ons allemaal heeft geraakt. Deze beelden van de oase van licht zullen via Facebook gedeeld worden.

De Week4Light en vindt plaats van 7 december t/m 13 december 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram