zondag 16 januari 2022 18:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
16 november 2020

De politie zal vanaf deze week weer meer zichtbaar op straat zijn. Dat heeft minister van Justitie Quincy Girigorie (PAR) zondag laten weten tijdens een speciaal ingelaste persbriefing.

"Vanuit de samenleving is het ministerie de afgelopen tijd regelmatig benaderd met de vraag waarom de politie de afgelopen tijd veel minder te zien is op straat in vergelijking met een paar maanden geleden, toen de Covid-19 pandemie op Curaçao nog in de beginfase zat", zo stelde Girigorie.

"Tijdens de eerste golf van de Covid-19 besmettingen was er inderdaad meer politie op straat en werden meer controles uitgevoerd. Maar toen eenmaal die eerste golf achter de rug was en het aantal besmettingen zich stabiliseerde, is de politie zich weer gaan richten op misdaadbestrijding en de andere algemene werkzaamheden. Maar gezien de drastische stijging van besmettingen in de afgelopen tijd zal de politie vanaf maandag weer controles gaan uitvoeren",aldus Girigorie.

De controles zullen zich met name richten op het naleven van de hygiëne maatregelen en de verplichte sociale afstand bij onder meer winkels en in de horeca. Volgens Girigorie zal een bedrijf direct gesloten worden wanneer het zich niet houdt aan de regels. Verder zal er ook voor gewaakt worden dat er geen grote groepen mensen bij elkaar komen.

De politie krijgt hierbij hulp van Defensie, VKC en de Curaçaose Militie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram