dinsdag 2 maart 2021 16:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
15 november 2020

De regering gaat de avondklok naar 21.00 uur vervroegen. Dat meldt de regering. De avondklok geldt sinds enige tijd van 00.00 uur tot 4.30 's ochtends. De regering maakte om 15.00 uur extra maatregelen bekend tijdens een 'Relato di dia'. De avondklok zal van 21.00 uur tot 04.30 uur gaan gelden.

Op 14 september werd een avondklok ingesteld tussen 23.00 en 05.00 uur om de stijging van het aantal coronabesmettingen tegen te gaan. Dat werd op zeven november ingekort tot een verbod om op straat te zijn tussen middernacht en 04.30 uur ‘s ochtends.

Minister-president Eugene Rhuggenaath zei toen dat zo langzaam weer wordt teruggegaan naar het normale leven op het eiland. Opschaling van de maatregelen was onvermijdelijk. Ook het dragen van een mondkapje wordt op de meeste plaatsen verplicht.

Sinds afgelopen week neemt het aantal besmettingen namelijk enorm toe. Op woensdag werd het recordaantal van 51 nieuwe besmettingen gemeld en de dagen erna lag het aantal besmettingen hoger dan gemiddeld de afgelopen tijd.

De 'Relato di dia' werd gegeven door premier Eugene Rhuggenaath, minister van Justitie Quincy Girigorie en epidemioloog Izzy Gerstenbluth. Zij riepen de bevolking op zich aan de nieuwe maatregelen te houden. Die gelden vanaf morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram