maandag 8 maart 2021 03:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
14 november 2020

De Rijksministerraad heeft besloten om de resterende 181 miljoen gulden liquiditeitssteun aan Curaçao alsnog te verstrekken onder de derde tranche. Verder is besloten dat Curaçao een maximaal begrotingstekort van 685 miljoen voor het gehele jaar 2020 mag hebben.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft staatssecretaris Raymond Knops (CDA) van Konijkrijksrelaties aan de Tweede Kamer dat het eiland de ruimte krijgt om af te wijken van de wettelijke begrotingsnorm als gevolg van de Covid-19 crisis. Volgens het College financieel toezicht is de totale liquiditeitsbehoefte voor de rest van het jaar 286 miljoen gulden.

De Rijksministerraad zal op een later moment de mate waarin mag worden afgeweken van deze norm vaststellen. Ook wordt later bekeken of ook van andere normen uit de Rijkswet mag worden afgeweken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram