maandag 11 september 2023 18:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 november 2020

De Fundashon Parke Tropikal en Curaçao Zoo en Botanical Garden hebben een brandbrief geschreven aan premier Ruggenaath met het dringende verzoek om de dierentuin onderdeel te laten worden van het  Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (COHO).

In de brief wordt benadrukt dat het park zich al 60 Jaar lang in financiële problemen bevindt, waardoor hoognodige vernieuwingen en ontwikkelingen uitbleven. Als er op korte termijn geen lokale oplossing gevonden wordt, zal het bestuur van Fundashon Parke Tropikal en de Curacao Zoo een beroep moeten doen op de wereldorganisatie voor dierenwelzijn. Dit zou slecht zijn voor de reputatie van het eiland op internationaal gebied.

Er wordt al negen jaar lang beroep gedaan op verschillende regeringen om bijstand te krijgen voor een gezonde toekomst voor de dierentuin. Er zou voor het behoud van de dierentuin minimaal 4 miljoen gulden geïnvesteerd moeten worden om de ontwikkeling, modernisering en automatisering van de dierentuin mogelijk te maken.

Daarbij wordt er ook verzocht om de komende vijf jaar een maandelijkse subsidie te ontvangen van 95.000 gulden om uit de ellende te komen.

De brief is getekend door voorzitter Natasha Leonora-Belefanti van de Fundashon Parke Tropikal, vice-voorzitter Chundris Mujica, secretaris/penningmeester Shurensca Isabella en directeur Hubert Isenia van Curcao Zoo en Botanical Gardens.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram