zondag 7 maart 2021 11:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
12 november 2020

Federashon di Futbòl Kòrsou (FFK) en voormalig bondscoach Remko Bicentini zijn tijdens een kort geding tot overeenstemming gekomen. De partijen zijn tot een totale afkoopsom gekomen die naar tevredenheid is van beide partijen. Dat meldt het gemeenschappelijk Hof van Justitie. Het maakt de weg vrij voor Guus Hiddink om aan te treden als bondscoach.

De voetbalbond had een kort geding aangespannen tegen de voormalig bondscoach van Curaçao om hem te dwingen een verzoek aan vakvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) in te trekken.

In het kader van de financiële afwikkeling had Bicentini een brief gestuurd naar de CBV waarin hij de leden verzocht geen contract aan te gaan met de Curaçaose voetbalbond FFK zolang de beëindiging met hem nog niet was afgewikkeld.

Bicentini verwees in de brief naar de geldende ‘erecode’. Beoogde bondscoach Guus Hiddink is lid en medeoprichter van de vereniging en heeft naar aanleiding hiervan aangegeven de erecode te respecteren en de afwikkeling van FFK met Bicentini af te wachten.

FFK wilde door middel van het kort geding bewerkstelligen dat Bicentini zijn verzoek aan de CBV zou intrekken, wat hij tot nu toe had geweigerd, zodat FFK de onderhandelingen met Guus Hiddink kon voortzetten.

Door vandaag tot een financiële overeenstemming te komen is de erecode niet langer van kracht en is de weg voor Guus Hiddink vrijgemaakt.

Beeld: Pieter Hofman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram