woensdag 17 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Arubaanse premier Evelyn Wever-Croes (MEP) is woensdag naar Nederland afgereisd om de vergadering van de Rijksministerraad van aanstaande vrijdag in Den Haag bij te wonen. De verwachting is dat de Rijksministerraad dan een beslissing neemt over het eindresultaat van de onderhandelingen tussen Aruba en Nederland.

Daarbij gaat het om de financiële steun ter verlichting van de economische malaise die is ontstaan door de Corona cisis.

“We zijn op een punt gekomen waarbij Aruba bereid is om de voorwaarden te accepteren”, dat zei Wever-Croes vlak voordat ze op het vliegtuig stapte.

Volgens de premier is het aanbod dat nu op tafel ligt gebalanceerder in vergelijking met het eerste voorstel dat Nederland in juli van dit jaar deed. De autonomie van Aruba wordt in de nieuwe afspraken volgens Wever-Croes gewaarborgd.

Daarnaast is een akoord bereikt over reeks aan maatregelen en voorwaarden die Aruba uit de problemen moeten halen die door Covid 19 veroorzaakt zijn.

Beeld: Facebook