zaterdag 27 februari 2021 01:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
11 november 2020

Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Zita Jesus-Leito (PAR) heeft dinsdag het begin aangekondigd van een grote onderhoudsbeurt van de Julianabrug. De brug is 56 jaar oud en heeft regelmatig groot onderhoud nodig.

In 2004 zijn er aan de Punda-kant van de brug onderhoudswerkzaamheden verricht. Tussen 2013 en 2014 is het asfalt op de brug volledig vervangen. Nu gaat er de komende twee jaar groot onderhoud plaatsvinden van de gehele brug.

In totaal is er 7 miljoen gulden voor het project uitgetrokken. Er komt onder meer een nieuwe railing en trottoir op de brug en ook zal de staalconstructie worden opgeknapt. De minister benadrukt dat het project ook werkgelegenheid voor Curaçaoënaars oplevert.

De Julianabrug is een belangrijke verkeersader op Curaçao en wordt intensief gebruikt. Dagelijks rijden zo'n 50.000 voertuigen over de brug.

Tijdens de werkzaamheden in de komende twee jaar wordt geprobeerd de overlast voor de weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden. Zo zal er veel 's nachts en in het weekend worden gewerkt. Op geregelde tijden zal de brug, al dan niet gedeeltelijk, worden afgesloten, zo werd gisteren bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram